Vores første beagle købte vi i 1975 hos en opdrætteer i Nordjylland - Kennel Magic Noire, v/Claus Haugaard Sørensen. - Ja, dengang var det nu ikke Magic Noire, da Claus på daværende tidspunkt endnu ikke havde fået kennelmærke.
At det netop blev beaglen, der blev valgt, var noget af en tilfældighed.
John og jeg flyttede i eget hus i 1975, og for mig - der er vokset op med dyr omkring mig - var det en selvfølge, at vi skulle ha' hund - og at denne hund skulle være en flatcoated retriever, var jeg bestemt ikke i tvivl om.
John mente nu ikke, at vi overhovedet skulle ha' hund, men det lykkedes mig omsider at overbevise John om, at vi da altid kunne tage ud til Claus for at se de hvalpe, han havde (Flatcoated retrievere).
Det var selvfølgelig med bagtanke - jeg var overbevist om - at når John så disse 6-7 uger gamle hvalpe - ja, så måtte han da også være solgt!!!
De små sorte hvalpe blev lukket ud i gården til os, og de var virkelig bedårende. Efter nogen tid spurgte jeg John - om han da ikke syntes, at de var vidunderlige. Jooo, de var de da - men hvis han skulle ha' hund, så skulle det være sådan en der!! - og så pegede han på en lille beagletæve, som gik i en hundegård.
Ja, ja tænkte jeg - det var da bedre end ingenting. - Og hvad har det ikke ført med sig...........Når først man har en beagle i huset, bliver man fuldstændig betaget af racen - og vi er ingen undtagelse.
I 1978 fik vi vores første kuld - ikke hundehvalpe, men børn - tvillingerne Christian og Michael kom til verden, og de næste par år, er der ikke plads til meget andet end bleskift, børnepasning etc.
I 1981 flytter vi på landet - børnene er blevet større - og der er pludselig lidt tid til andet end børn. Vi  - John og jeg - beslutter at een beagle i huset er alt for lidt, og vi er nu også blevet lidt betaget af alt det der med opdræt og hundeudstilling.  Vi taler med Claus Haugaard Sørensen om yderligere køb af 2 beagletæver, og før vi får set os om har vi 3 beagler i huset.

Vores første beagletæve Ninka var ikke noget pragteksemplar, men hun var en dejlig hund - Ja, ja det blev da til to 1. præmier og en 2. præmie på udstilling, men hvalpe mente vi ikke, at der var nogen grund til at få på Ninka.  Så vi ventede til de unge var blevet godt to år, og vores første kuld blev født i 1983 - Her beholdte vi en hanhund, som var helt enestående - både med hensyn til temperament og eksteriør - og han blev da også vores første danske champion.
Senere er der kommet mange flere til - jeg skal ikke her trætte jer med navne og linier på alle vore hunde gennem årene - Da det jo nok er de færreste, der får noget ud af det.
Vi har gennem årene lavet 1-2 kuld hvalpe pr. år - og mere vil det nok aldrig blive til - da vi har den indstilling, at det skal være sjovt at ha' hvalpe, og det skal være en begivenhed, som vi glæder og til og ser frem til. Dertil kommer jo selvfølgelig, at det er et meget stort arbejde at ha' et kuld hvalpe - og hver gang et kuld hvalpe er rejst hjemmefra og har fået nye gode hjem, nyder vi den ro, der pludselig igen er i huset.
Gennem årene er det blevet til mange champions i ind- og udland, og det skal da ikke være nogen hemmelighed, at vi er meget stolte over vores opdræt, og vi vil til stadighed arbejde videre med at forbedre racen og lave sunde, velfungerende og smukke beagler.
I dag har vi 5 beagler Skansehøj's Leonora (Cleo), Skansehøj's Maybe, Skansehøj's Rachel Zane (Cookie), Skansehøj's Ubbe og Skansehøj's Kimberley (Kimmie).
Håber du vil blive lidt her på siden og kigge nærmere på vore mange smukke beagler - og vend snart tilbage - vi opdaterer jævnligt.

Mange hilsner og rigtig god fornøjelse
Lotte

 

Lotte Bergh Jensen, Skansebakken 23, Horne, DK-9850 Hirtshals - 40 20 22 28 - lotte@lottejensen.dk

Copyright 1996-2023 Skansehøj Beagles - All rights reserved

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk